Looking For Anything Specific?

Italya'da Türk Köyü - Moeana (La Turchia) İtalya'da bir Türk Köyü - Ortalık ... - Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali.

Italya'da Türk Köyü - Moeana (La Turchia) İtalya'da bir Türk Köyü - Ortalık ... - Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali.. Türkçe bilmiyorlar ve türkiye'yi hiç görmemişler ama 323 yıldır türk gibi i̇talya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı la. Evet yanlış duymadınız, i̇talya'da bir türk köyü bulunuyor. Köyün meydanında ay yıldızlı kaide üzerinde bir yeniçeri büstü bulunmaktadır. Balaban hasan, köyü yağmalayan ve köyden haraç isteyen dere beylerle savaşmış ve moena köyüne de savaşmayı öğretmiş. Böyle bir şey söz konusu bile olmaz diyebilirsiniz ama avrupa'da bazı ülkelerde türksüz türk köyleri var.

İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü vardır. Bu köy i̇talya sınırında olduğu için schengen vizesi almanız gerekir. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor. Moena i̇talya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena…

İtalya`daki Türk Köyü Moena - YouTube
İtalya`daki Türk Köyü Moena - YouTube from i.ytimg.com
Moena i̇talya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena… İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü. Bu köydeki insanlar türkçe bilmiyorlar. Yaz aylarında nüfusu 2 bin 600, kışın ise 14 bine çıkan i̇talya'da manzori dağları'nın eteğindeki moena köyü, 323 yıldır hoşgörünün en güzel. 323 yıldır türk gibi yaşıyorlar ama. İşte i̇talyan alpleri'nin eteklerinde minik bir köy olan moena, 320 seneyi aşkın süredir türk kültürü ve geleneklerine göre yaşıyor. Moena'da türk nüfus yok aslında. Festival süresince köy adeta kırmızı ve beyaz.

Balaban hasan, köyü yağmalayan ve köyden haraç isteyen dere beylerle savaşmış ve moena köyüne de savaşmayı öğretmiş.

Türkçe bilmiyorlar ve türkiye'yi hiç görmemişler ama 323 yıldır türk gibi i̇talya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı la. Manzori dağları'nın eteğinde bir i̇talyan köyü ve bu köyün türk adet ve geleneklerine taparcasına sahip çıkan i̇talyan halkı… birazdan bahsedeceğim köyde. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali. Viyana kuşatması sonrası bir osmanlı askeri, i̇talya'da küçük bir kasabaya sığınır. Festival süresince köy adeta kırmızı ve beyaz. Anasayfa » haberler » dünya » i̇talya'da türkçe bilmeyen türk köyü: Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar. Böyle bir şey söz konusu bile olmaz diyebilirsiniz ama avrupa'da bazı ülkelerde türksüz türk köyleri var. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. Bu galeride, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü anlatılmaktadır. Evet yanlış duymadınız, i̇talya'da bir türk köyü bulunuyor. İtalya'ya dair makaleler okuduğum sırada karşıma çıktı moena ismi.daha önce hiç duymamıştım.bu kadar ilgimi çekmesinin sebebi ise moena'da türk bulgularına rastlanmasıydı. Balaban artık gidebileceği bir yeri olmadığını bilmenin hüznüyle bu köyü kendi köyü beller.

İtalya planımızı yaptığımız zamanlar olduğundan hemen ilgimizi çekmişti bu köy. Bu köydeki insanlar türkçe bilmiyorlar. Moena'da türk nüfus yok aslında. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali. Bu köy i̇talya sınırında olduğu için schengen vizesi almanız gerekir.

İtalya'da bir Türk köyü olduğunu biliyor muydunuz?
İtalya'da bir Türk köyü olduğunu biliyor muydunuz? from img.piri.net
Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali. Türkçe bilmiyorlar ve türkiye'yi hiç görmemişler ama 323 yıldır türk gibi i̇talya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı la. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. Bu köy i̇talya sınırında olduğu için schengen vizesi almanız gerekir. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor. Türksüz türk köyü diye terim duydunuz mu hiç? Viyana kuşatması sonrası bir osmanlı askeri, i̇talya'da küçük bir kasabaya sığınır.

Burada, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü anlatılmaktadır.

Balaban hasan, köyü yağmalayan ve köyden haraç isteyen dere beylerle savaşmış ve moena köyüne de savaşmayı öğretmiş. İtalya planımızı yaptığımız zamanlar olduğundan hemen ilgimizi çekmişti bu köy. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali. Viyana kuşatması sonrası bir osmanlı askeri, i̇talya'da küçük bir kasabaya sığınır. Bu köy i̇talya sınırında olduğu için schengen vizesi almanız gerekir. İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü. Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır. Türkçe bilmiyorlar ve türkiye'yi hiç görmemişler ama 323 yıldır türk gibi i̇talya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı la. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar. Böyle bir şey söz konusu bile olmaz diyebilirsiniz ama avrupa'da bazı ülkelerde türksüz türk köyleri var. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. Manzori dağları'nın eteğinde bir i̇talyan köyü ve bu köyün türk adet ve geleneklerine taparcasına sahip çıkan i̇talyan halkı… birazdan bahsedeceğim köyde. Anasayfa » haberler » dünya » i̇talya'da türkçe bilmeyen türk köyü:

Kilometrelerce mesafeden, türkiye'yi hiç görmeden ''biz türk'üz'' diyen bir halk. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. Bu galeride, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü anlatılmaktadır. Burada, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü anlatılmaktadır. Küçük türkiye olarak bilinen moena köyü.

Moena: Un pueblo turco en Italia | Italya'da bir türk köyü ...
Moena: Un pueblo turco en Italia | Italya'da bir türk köyü ... from i.ytimg.com
Evet yanlış duymadınız, i̇talya'da bir türk köyü bulunuyor. Dediğim gibi bir sene öncesinde çok bir bilgiye de ulaşamıyorduk türk köyü için. Küçük türkiye olarak bilinen moena köyü. İşte ilginç gelenekleri ve türklere duydukları 323 yıllık hayranlıklarıyla moena köyü. Balaban artık gidebileceği bir yeri olmadığını bilmenin hüznüyle bu köyü kendi köyü beller. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor. Bu köydeki insanlar türkçe bilmiyorlar. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar.

İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü.

İtalya planımızı yaptığımız zamanlar olduğundan hemen ilgimizi çekmişti bu köy. Moena i̇talya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena… Köyün meydanında ay yıldızlı kaide üzerinde bir yeniçeri büstü bulunmaktadır. Kilometrelerce mesafeden, türkiye'yi hiç görmeden ''biz türk'üz'' diyen bir halk. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. Böyle bir şey söz konusu bile olmaz diyebilirsiniz ama avrupa'da bazı ülkelerde türksüz türk köyleri var. 323 yıldır türk gibi yaşıyorlar ama. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor. Moena köyü (comune de moena), i̇talya'nın kuzeydoğusunda trento bölgesinde bulunan, ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı olan, 2600 nüfuslu küçük bir türk köyüdür. Anasayfa » haberler » dünya » i̇talya'da türkçe bilmeyen türk köyü: İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip. İtalya'da bi̇r türk köyü moena. Festival süresince köy adeta kırmızı ve beyaz.

Moena i̇talya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena… italya. İlk planımız insbruck üzerinden lichtenstein'a, oradan i̇sviçre'ye girmek şeklindeydi.

Posting Komentar

0 Komentar